тüм ємσLaяıη єη SєωiLєη SiтєSi..!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

émré AydınLa RöportaJ

2 posters

émré AydınLa RöportaJ Empty émré AydınLa RöportaJ

Mesaj  r0cq3r_qirl Cuma Mart 20, 2009 11:09 pm

Sembolizmi sıklıkla kullanıyorsun. “Sil gözünün yalnızlıklarını”, “Kaybettim bugün kendimi, hükümsüzdür” vs… Kelimeleri sembollere saklamanın, kendini saklamak istemenle ilgisi olabilir mi?

Sadece yeni dönem rock müzikte, alternatif müzikte değil, edebiyatın içinde de İkinci Yeni akımının getirdiği bir şey aslında bu. Ben o tip metaforlara, simgelere başvursam dahi, yalın bir anlatım kullanıyorum. Dinleyici olarak çok kapalı şeylerden hoşlanmıyorum.

-Afili bir yalnızlıktan bahsediyorsun; ama şarkıların biraz da kendini bencilleştirdiğin, kendini kendine sakladığın hissi veriyor.

Evet. Zaten albümde “Evet, kendimi kötü hissediyorum. Depresyona yakınım. Yalnızlıktan çok bunalmışım. Ama sürünmüyorum.” durumu var.

-Acılarınla dalga geçebilecek kadar olgunlaştın mı?

Kusurlarımla dalga geçiyorum. Ama acılarımla dalga geçecek kadar olgunlaşmadım galiba.

-Türkiye’deki rock dinleyicisi, müzik kadar nitelikli sözlerin de peşinde. Leonard Cohen, Nick Cave, Bob Dylan ne kadar rağbet görüyorsa, Feridun Düzağaç, Mazhar Alanson, Bülent Ortaçgil gibi isimler de o kadar çok dinleniyor. Senin ufkunda da bu limanlar var mı?

‘Melodisi belli olsun diye’ söz yazıldığını hissettiğim vakit o albümü bir daha dinlemem. Müzik tarihinin gelişimi de aslında bunu kanıtlıyor. Bob Dylan’dan Âşık Veysel’e, Nick Cave’e kadar bir şeyler anlatan isimler var. Bahsettikleriniz çok değerli isimler. İnşallah onlar kadar kalıcı olabilirim.

-En büyük derdin ne?

Bir sonraki albümü, bir öncekinden daha iyi yapabilmek.

-Kendinle ilgili?

Bazı şeyleri fazla düşünüyorum. ‘Birini incittik mi?’ diye çok düşünürüm. Onun dışında dağınığım biraz.
r0cq3r_qirl
r0cq3r_qirl
Admin

émré AydınLa RöportaJ Empty Geri: émré AydınLa RöportaJ

Mesaj  ємσ••»Sıℓα Paz Mart 22, 2009 8:28 pm

ÇHq Sefdiim SnadçHıLarDnDHr Emre Aydın T$q qiDnm Smile
ємσ••»Sıℓα
ємσ••»Sıℓα
ÖzeL Üye

émré AydınLa RöportaJ Empty emremmm

Mesaj  r0cq3r_qirl Paz Mart 22, 2009 9:28 pm

ßnde £mré Aydın'ı choq seFiom hatta ona bayıLıyorum..! Smile